La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a judecat, miercuri, recursul formulat de şeful Poliţiei Teiuş, Marius Pop împotriva deciziei Curţii de Apel Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Potrivit avocatei Raluca Crişan, după mai multe ore de deliberări, instanţa supremă a admis recursul formulat de Pop şi a decis punerea acestuia în libertate, cu condiţia de a nu părăsi ţara. Decizia ÎCCJ este definitivă.
Comisarul şef Marius Pop, şeful Poliţiei Teiuş a fost arestat preventiv, joi, pentru 29 de zile. Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea procurorilor, astfel că acesta s-a întors, până miercuri, după gratii. Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel a venit ca o surpriză pentru avocata Raluca Crişan, care asigura, joi, că Pop va fi judecat în libertate. Aceasta considera că nu există probe suficiente la dosar pentru a fi dispusă arestarea şi că Marius Pop nu reprezintă un pericol pentru societate. Judecătorii au fost însă de altă părere.
Marius Pop a fost liber să plece acasă pentru aproximativ 2 ore, deoarece ordonanţa sa de reţinere expirase la ora 11.00, dar la 13.20 acesta a aflat că se va întoarce în arest.
Comisarul şef este acuzat de fapte de corupţie. Faptele ar avea legătură cu activitatea comisarului Marius Pop în cadrul Poliţiei Teiuş, respectiv instrumentarea unui dosar în cadrul căruia ar fi fost anulat un proces verbal care constata o contravenție.
Dosarul priveşte un angajat al Poliţiei Teiuş, agentul Ioan Eugen Popa, judecat în stare de libertate, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au descoperit că ar fi distrus un proces verbal de contravenţie, respectiv o amendă pe care tot el o aplicase unui paznic. Ioan Eugen Popa are 41 de ani şi este agent de poliţie, iar în sarcina acestuia au fost reţinute infracţiunile de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi abuz în servi