Zilele trecute, armata SUASUASUA şi-a prezentat cu mândrie o nouă superarmă pentru controlul mulţimii violente. Este vorba despre o rază electromagnetică, ce-l face pe inamic să simtă o căldură insuportabilă. Armata SUA a folosit o variantă “primitivă“ a armei în Afganistan, acum doi ani. Zilele trecute, armata SUASUASUA şi-a prezentat cu mândrie o nouă superarmă pentru controlul mulţimii violente. Este vorba despre o rază electromagnetică, ce-l face pe inamic să simtă o căldură insuportabilă. Armata SUA a folosit o variantă “primitivă“ a armei în Afganistan, acum doi ani.
Montată pe un vehicul militar, arma ADS (Active Denial System) este activată atunci când manifestanţii se apropie nepermis de mult şi ameninţă securitatea forţelor de ordine sau a oamenilor paşnici. Efectul său constă în lansarea unei raze electromagnetice de frecvenţă înaltă pentru ţinte aflate până la un kilometru distanţă, care le produce un asemenea disconfort persoanelor violente, încât singura opţiune este aceea să fugă din calea ADS. Dacă totuşi “curajoşii” nu se îndepărtează, ei riscă să fie «prăjiţi».
De altfel, din testele efectuate de armata SUA pe 11.000 de oameni, doi au suferit arsuri de gradul doi şi trei. Specialiştii care au coordonat testarea armei ADS au precizat că aceasta nu cauzează în timp cancer, probleme de fertilitate sau defecte ale nou-născuţilor. Arma se doreşte a fi o variantă care nu produce răni majore, ca în cazul gloanţelor din cauciuc sau al gazelor lacrimogene.
Pe libertatea.ro a apărut, la 30 aprilie 2011, un articol despre armele non-letale care au drept scop combaterea mişcărilor sociale. Generalul Emil Străinu a explicat că există o legătură între aceste aparate, pe care le-a denumit “arme telepatice”, şi stolurile de păsări şi bancurile de peşti care au murit subit în diferite colţuri ale lumii, inclusiv în România, în ultimii trei ani. Explic