Preţurile futures au fluctuat mixt la Sibex în şedinţa de la mijlocul săptămânii, fără ca variaţiile să fie foarte ample în prima jumătate a şedinţei. Lichiditatea nu impresiona nici ea, volumul transferurilor consemnate până la ora 17.00 fiind de 5800 de contracte. Valoarea acestora era de 55,86 milioane de lei.
După aprecierile spectaculoase înregis-trate marţi în cea de-a doua parte a şedinţei, cotaţia Dow Jones a testat pe rând atât creşterile cât şi scăderile. La ora 16.30 cotaţia DEDJIA_RON creştea cu 31 puncte, la o valoare de 13.215 puncte. Apropierea scadenţei martie a menţinut tendinţa de închidere a poziţiilor deschise pe acest orizont. Pentru scadenţa iunie cotaţia futures a indicelui se aprecia cu 25 puncte, la 13.145 puncte. Nici pe piaţa futures americană nu s-au înregistrat variaţii ample după ce, în ziua anterioară, Dow Jones a crescut la NYSE la cel mai înalt punct din 2007 încoace, determinând aprecierile spectaculoase înregistrate pe piaţa sibiană marţi. La NYSE cotaţiile acţiunilor se aflau pe plus pentru a şasea zi la rând, cel mai lung raliu din februarie 2011.
O lichiditate în creştere s-a observat pe piaţa aurului, unde numărul contractelor SIBGOLD încheiate era de 1452 pe scadenţa aprilie. Metalul preţios şi-a continuat tendinţa de scădere, corelându-se cu direcţia internaţională. Pe pieţele externe uncia s-a devalorizat până la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul lui ianuarie până în prezent, după ce Banca Centrală Americană a indicat o uşoară îmbunătăţire a perspectivelor economice, fapt care a dat dolarului un impuls şi a oferit investitorilor o scuză pentru a-şi reduce deţinerile de aur. La Sibex, şi cotaţia SIBGOLD_RON aprilie se deprecia cu 19,2 dolari, la 1650 USD/uncie. Numărul contractelor era de 113.
Speculaţiile pe cursurile valutare s-au realizat cu precădere pe perechea euro/dolar, care se remarca prin 280