Gingaşele vieţuitoare au fost observate zilele trecute chiar în inima Braşovului, pe Bulevardul 15 Noiembrie, dar şi în cartierele de la marginea pădurii de pe Tâmpa. Vânătorii ne-au spus că ele se refugiază în oraş din colţii câinilor sălbătici. Aceştia umblă în haite, numărul lor fiind estimat la peste 200
Căprioarele au luat locul urşilor în materie de plimbări urbane. Mai mulţi braşoveni au observat recent căprioare pe străzile din cartierul Răcădău, ba chiar una din ele a fost fotografiată în Centrul Civic. Cervida alerga pe Bulevardul 15 Noiembrie, iar un trecător a apucat să scoată aparatul foto şi să o surprindă. Fotografia a fost postată pe un blog, unde internauţii au confirmat şi alte prezenţe de rumegătoare pe străzile Braşovului. Inginerii silvici din cadrul Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt au o explicaţie. „În această perioadă vânatul se concentrează în treimea inferioară a versanţilor, pe expoziţii însorite, acolo unde stratul de zăpadă este mai subţire, fiind foarte probabil să le observăm în exteriorul localităţilor. Exemplarul observat în interiorul municipiului Braşov a fost hărţuit de câinii hoinari”, ne-a declarat ing. de vânătoare Cosmin Zgremţea.
4-5 căprioare le-au căzut pradă câinilor sălbătăciţi
Câinii hoinari nu au fost evaluaţi oficial, însă silvicultorii consideră că sunt peste 200 de exemplare. Ei sunt câini comunitari crescuţi de pui la marginea pădurii, având acces şi la tomberoane, dar şi la viaţa sălbatică. Comportamentul lor este asemănător cu cel al lupilor: umblă în haite şi atacă în mod organizat, împărţiţi în două tabere – hăituitorii şi atacatorii. Până în prezent, cel puţin 5 căprioare le-au căzut pradă.
Pădurarii organizează pânde şi alungă haitele cu focuril de armă
Inginerii silvici au luat deja măsuri împotriva acestor comunitari, însă rezultatele se vor vedea în timp