Ieşit din garaţie după 100 de ani de folosinţă, podul CFR de la Proieni urma să fie dezafectat. A fost însă inclus pe lista Monumentelor Istorice, iar bani prevăzuţi pentru dezafectare s-au întors în bugetul statului. Există voci care susţin că păstrarea lui ar putea duce la inundatea Proienului, a Brezoiului şi a DN 7.
Pe Valea Oltului, la ieşirea din gara Lotru către Sibiu se află un adevărat „pod al suspinelor" pentru autorităţile locale. Vechiul pod este unul cu „ştaif", fiind construit în 1899 la Atelierele Daydé & Pille din Paris. Este considerat un monument tehnic deosebit la nivel naţional dar şi european, interesant prin vechime şi prin curbura sa accentuată. „El face parte integrantă din calea ferată construită între anii 1897-1901 de reputatul inginer Mihail M. Râmniceanu, diplomat al Şcolii de Poduri din Paris. Până la construirea căii ferate Bumbeşti-Livezeni, linia ferată Râmnicu Vâlcea - Râu Vadului a fost cea mai mare realizare în materie de căi ferate montane din ţară. De aceea se impune conservarea şi restaurarea Podului CFR de la Proieni, punct de vedere susţinut şi de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi nicidecum demolarea lui, cum susţine Hidroelectrica", a spus Florin Epure, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patromoniu Naţional (DJCPN ) Vâlcea.
Vechiul si noul pod peste Olt, de la Proieni Podul vechi, cu nit de aur, de la Proieni
Banii pentru demolare s-au întors la buget
În anul 1999, firma pariziană a venit la Consiliul Judeţean Vâlcea şi a depus documentaţia prin care înştiinţa că podul a împlinit un centenar de viaţă, a ieşit din garanţie, iar responsabilitatea asupra eventualelor evenimente nefericite, nu-i mai aparţine. „Din bugetul statului s-au alocat fonduri care prevedeau construirea unui alt pod, fapt care s-a şi întâmplat, dar şi bani pentru demolarea celui ieşit