La Braşov distanţa etnică nu există. Cel puţin asta dovedesc Radu Hanke (75 de ani) şi Mihai Hăisan (33 de ani), care au o relaţie de prietenie de invidiat de mai bine de şase ani. Cei doi, împreună cu familiile lor s-au înrudit imediat, fără să ţină cont de vârstă sau de etnie.
Astăzi, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni vă prezentăm povestea prieteniei lor, care a început încă din anul 2006. La doar câteva luni distanță întregile lor familii au devenit apropiate, exact ca şi cum ar avea acelaşi sânge.
Totul a început de la o banală cafea, pe care Viorica Hanke, şoţia domnului Radu, i-a servit-o curierului de presă, adică lui Mihai Hăisan, care se obosea să-i livreze ziarul de fiecare dată acasă. Încetul cu încetul, cafeaua băută la familia Henke a devenit o obişnuinţă, iar pe măsura discuţiilor relaţiile dintre cele două familii se închegau tot mai mult.
Relaţia sinceră dintre cele două familii acoperă golul lăsat de părinţii Laurei şi ai lui Mihai, care locuiesc departe de ei şi de fiica familiei Hanke, care locuieşte împreună cu fiicele ei la Miercurea Ciuc.
„Noi doi avem mult de câştigat din relaţia asta pentru că întinerim alături de ei şi ne mai alinăm dorul de fiică şi nepoate“, a spus Radu Hanke.
De cealaltă parte, cei trei membri ai familiei Hăisan spun că apropierea familiilor s-a produs imediat și că această relație le oferă multă bucurie.
„A fost doar o chestiune de alchimie. Atunci şi acum există plăcerea de a fi împreună, bucuria de a învăţa ceva de la aceşti doi oameni care au atât de multe de spus. Sunt ca nişte părinţi pentru noi şi tocmai de aceea nu ne-am sfiit să le mărturisim că îi considerăm drept părinţii noşti adoptivi. Pentru noi, domnul Radu şi doamna Viorica sunt acei doi prieteni care ne fac să ne relaxăm doar gândindu-ne la ei şi care ne aduc multă bucurie. Am trecut de distanţa dintre generaţii sau de