Arhitectul sef al Capitalei si-ar dori nici mai mult nici mai putin decat sa ne demontam termopanele, cei care avem asa ceva si sa ne montam altele, pentru a da o imagine uniforma blocurilor din Bucuresti.
Este foarte adevarat ca, uneori, faptul ca intr-un bloc de locuinte vedem ferestre si usi de balcoane elegante si chiar si functionale, in sensul ca pastreaza temperatura, fie ca este vara sau iarna si langa ele sunt apartamente unde proprietarii, sau chiriasii, nu si-au permis sa faca o asemena investitie, creaza o imagine nu tocmai placuta ochiului si ideea de-a avea un concept unitar, in acest sens, nu este teoretic rea. Totusi, de la teorie la practica este intotdeauna o cale lunga si, in acest caz, cand locatarii de la blocuri nu mai stiu efectiv ce sa faca pentru a gasi solutii sa-si plateasca cheltuielile de intretinere , ideea de-a le solicita sa-si piarda banii investiti, pentru a-si pune alte termopane si sa gaseasca si alte reurse pentru a suporta montarea unora identice, la nivelul intregii cladiri, pare o gluma proasta.
Astfel de idei ale arhitectilor din primarii apar, din pacate, destul de des si imi amintesc acum de un alt caz similar, recent, de la un orasel din jurul Capitalei, unde propietarii de pe unele strazi ar trebui sa-si darame gardurile, pentru ca drumul lor de acces nu mai corespunde noilor cerinte ale primariei locale. Mai exact, atunci cand cetatenii respectivi si-au construit casele si automat gardurile si si-au tras ultilitatile, la nivelul acelorasi garduri, se cerea ca drumul de acces a fie de 3 m, iar mai nou, acesta ar trebui sa fie de 4 m! Ca urmare, cetatenii respectivi ar trebui sa-si mute gardurile, dar si utilitatile la gaze, sau curent, care au fost trase pana la un anumit punct, conform cerintelor initiale.
Din fericire, in cazul Bucurestiului, primarul Oprescu se pare ca se gandeste si la oameni si, in