Dacă vrei să aprinzi imaginaţia partenerului, de multe ori SMS-urile sau e-mailurile cu conţinut explicit sau fotografiile erotice sunt cea mai bună soluţie. Specialiştii avertizează însă că regulile sextingului sunt clare şi că, odată încălcate, acestea se pot întoarce împotriva celui care a trimis mesajele.
Sextingul, adică trimiterea de mesaje electronice cu caracter sexual, a devenit în foarte scurt timp o metodă de flirt foarte populară printre femeile aflate în căutarea unui partener sau doar a distracţiei. În dorinţa de a aţâţa interesul unui bărbat, femeile recurg la mesaje instant sau e-mail-uri cu aluzii sexuale mai mult sau mai puţin voalate, pentru ca, foarte curând, să se ajungă la trimiterea de fotografii sau filmuleţe în care expeditoarele sunt surprinse în ipostaze senzuale, în lenjerie intimă sau nici atât. Psihologii sunt de părere că este vorba despre o armă foarte eficientă, dar, ca mai toate armele, are două tăişuri.
Marea popularitate de care se bucură sextingul mai ales printre femei a fost pusă în evidenţă de un recent sondaj de opinie realizat în SUA de editura Harlequin, specializată în romane de dragoste siropoase. Astfel, 43% din participante au recunoscut că folosesc un limbaj deocheat în mesajele către bărbaţii din viaţa lor.
Dintre acestea, aproape două treimi au afirmat că nu recurg la texte fără perdea decât cu bărbaţi cu care se află într-o relaţie serioasă, în timp ce restul de 35% au admis că au trecut la sexting după doar două-trei întâlniri, notează FoxNews. În acelaşi timp, 27% din femei au mărturisit că au trimis imagini cu ele în pielea goală, pe telefon sau prin e-mail. „Trăim într-o epocă în care decenţa nu mai este o virtute - nici în presă, nici în viaţa reală", au concluzionat realizatorii studiului.
Bărbaţii, mai receptivi la stimuli vizuali
Popularitatea sextingului în rânduri