Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a trimis o echipă de control la Consiliul Judeţean Braşov, după ce şeful administraţiei judeţene, Aristotel Căncescu (PNL) a solicitat demisia şefei Agenţiei, Cristina Trăilă, a blocat în mod sistematic publicarea anunţului pe SEAP pentru organizarea licitaţiei referitoare la construirea pistei aeroportului de la Ghimbav.
„În ultima perioadă ne vizitează tot mai multe echipe de la instituţii «prietene». Aceste controale se fac în «rafale», ca urmare a unor sesizări semnate de fetele mari din politica braşoveană: Nicolae Vlad Popa şi Dumitru Ioan Puchianu. Numai că toate sesizările lor cuprind subiecte vechi, preluate din 1996, pentru care am fost controlaţi de nu mai ştiu câte ori. Chiar m-am mirat că au omis două subiecte: «grădiniţa» şi «albumul». Sunt poveşti vechi, nu mai vin cu nimic nou, ceea ce înseamnă că am fost «cuminte» şi nu au cu ce să mă mai atace. Povestea cu licenţele arată şi ce jurişti proşti au cei care mă atacăde aceea am şi primit NUP, semnat chiar de procurorul Ţuluş, care şi el mi-e «prieten». Licenţele de radio sau de televiziune nu se vând sau cumpără, se dau gratuit. Este o gaşcă de proşti care au sarcină să lucreze la imaginea mea“, a explicat Căncescu atacurile din presă din ultima periodă.
Şeful Consiliului Judeţean a reiterat faptul că în spatele acestei campanii murdare se află omul de afaceri Marcel Butuza, care şi-a construit averea pe baza contractelor pe bani publici, încheiate cu Primăria Braşov. Toate acestea atacuri au avut un efect de bumerang, susţine Căncescu, care a afirmat că, potrivit ultimelor sondaje, a crecut în preferinţele braşovenilor cu 12 procente, opinia publică identificându-l ca lider al opoziţiei locale.
„Ceea ce mi se pare foarte periculos este faptul că, pentru campania împotriva mea, se folosesc documente ale