După luni de procese, şantierul ilegal din Cotroceni a fost oprit ieri. Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul” şi Casa de avocatură Grigorescu, Ştefănică şi Asociaţii, însoţiţi de un executor judecătoresc, au prezentat constructorului certificatul de grefă emis de Tribunalul Bucureşti: autorizaţia de construcţie este suspendată. Executorul a afişat la intrarea în şantier somaţia, procesul verbal şi certificatul de grefă. În primă fază, constructorii turci au motivat că nu înţeleg şi că le trebuie un translator. Cert este că ieri pe şantier nu s-a mai muncit.
Aplicarea sentinţei s-a dovedit cu atât mai grea cu cât blocul de şapte etaje ridicat pe baza unui PUZ care nu respectă zona protejată a încins spiritele. Dacă până acum, Marius Locic, proprietarul unei părţi din teren, nu şi-a mai arătat faţa în public, ieri şi-a făcut apariţia cu acuzaţii şi injurii. Omul de afaceri a spus că din cauza Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, oameni de afaceri ca el au fugit din Capitală. Acesta şi-a acuzat vecinul de teren că l-ar fi şantajat ca să construiască o piscină lângă bloc. Omul atacat a ripostat pe loc: „Eu am piscină în curte!”. De cealaltă parte, avocatul celor 12 familii care au dat peste 250.000 de euro pentru a-şi vedea apartamentele gata a încercat să sensibilizeze: „Oamenii au dat bani pentru acest bloc. Ar fi o pierdere imensă pentru ei”.
Interesant este faptul că, iniţial, o bună parte din bani a ajuns la Marius Locic. Timp de un an, construcţia nu s-a mişcat. Astfel că aceiaşi oameni au ales să mai dea bani pentru a-şi plătit practic propriul constructor. O parte dintre aceştia acuzau că vor fi ruinaţi dacă blocul pe care l-au plătit aproape de două ori nu se mai construieşte.
De cealaltă parte, vecinii şantierului, prezenţi şi ei ieri, au motivat că acel bloc strică o zonă frumoasă cum este Cotroceniul şi că cele 12 familii nu