Atunci cand iti este foame, este usor sa te lasi dus de val si sa iti umpli farfuria cu ce mancare gasesti mai repede prin frigider, fara sa te gandesti daca aceasta este buna sau nu pentru sanatatea ta.
Daca vrei sa eviti bolile de inima, diabetul si alte afectiuni care ti-ar pune viata in pericol, ai grija la ce consumi si creeaza-ti cu grija portiile de mancare. Iata ce trebuie sa stii pentru a te feri mai ales de diabet, conform The Daily Meal:
Cauta carbohidrati complecsi
Carbohidratii complecsi ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, datorita faptului ca dureaza mai mult sa fie digerati decat cei simpli, obtinuti din alimente precum painea sau cartofii.
Incearca sa inlocuiesti cartofii normali cu cei dulci, pentru a beneficia de acest efect, dar si gustul bun. Alte alegeri corecte includ cerealele integrale si fasolea.
Aprovizioneaza-te cu fibre
Fibrele pot sa reduca riscul de diabet tot prin stabilizarea zaharului din sange si prin mentinerea unei bune greutati corporale. Mananca din plin fructe, legume, fasole si cereale integrale.
Consuma alimentele ca atare, proaspete, mai putin sub forma de suc
Mai bine mananci un fruct intreg decat sa bei sucul stors din el, caci astfel vei obtine mai multe fibre si acelasi numar de vitamine si minerale. Sucul are mai mult zahar si nu este la fel de hranitor.
Limiteaza consumul de sucuri acidulate
Sucul nu are decat calorii goale si nu vei face decat sa te ingrasi daca te-ai obisnuit sa il consumi. Pastreaza-ti limita de calorii ingerate pentru alimente care sa te ajute si sa te hraneasca cu adevarat. Inlocuieste-l cu apa minerala si o felie de lamaie daca poftesti la ceva acidulat.
Alege grasimile sanatoase
Foloseste ulei de masline sau de rapita pentru gatit, in locul unt