Intr-un comunicat, Abdellatif al-Zayani a justificat aceasta decizie prin "persistenta regimului sirian in masacrarea poporului sau, alegerea optiunii militare si refuzul tuturor initiativelor destinate gasirii unei solutii la aceasta criza". Zayani a solicitat comunitatii internationale "sa actioneze de urgenta si cu fermitate pentru a pune capat crimelor si masacrului din Siria precum si incalcarilor flagrante ale demnitatii si drepturilor legitime ale sirienilor", potrivit Mediafax.
Inainte de aceasta decizie colectiva, doua state membre CCG, Arabia Saudita si Bahrain anuntasera inchiderea ambasadelor la Damasc. Arabia Saudita a luat aceasta decizie inca de miercuri si a anuntat repatrierea diplomatilor sai din Siria. Aceasta a fost urmata joi de Bahrain.
Arabia Saudita, o putere a lumii arabe, este foarte critica la adresa regimului sirian. Din august, aceasta si-a retras ambasadorul de la Damasc si a expulzat ambasadorul Siriei.
Cei cinci parteneri din CCG au procedat la fel pentru a denunta "masacrul colectiv" comis de regim. Alaturi de Arabia Saudita si Bahrain, CCG include Emiratele Arabe Unite, Oman, Qatar si Kuweit. Intr-un comunicat, Abdellatif al-Zayani a justificat aceasta decizie prin "persistenta regimului sirian in masacrarea poporului sau, alegerea optiunii militare si refuzul tuturor initiativelor destinate gasirii unei solutii la aceasta criza". Zayani a solicitat comunitatii internationale "sa actioneze de urgenta si cu fermitate pentru a pune capat crimelor si masacrului din Siria precum si incalcarilor flagrante ale demnitatii si drepturilor legitime ale sirienilor", potrivit Mediafax.
Inainte de aceasta decizie colectiva, doua state membre CCG, Arabia Saudita si Bahrain anuntasera inchiderea ambasadelor la Damasc. Arabia Saudita a luat aceasta decizie inca de miercuri si a anuntat repatrierea dipl