Problemele cardiovasculare capata o amploare din ce in ce mai mare, reprezentand cauza principala a mortii in multe dintre tari, inclusiv Romania.
Asta inseamna ca ceva din modul modern de a trai este gresit, un loc important avandu-l alegerea alimentelor pe care le consumam in fiecare zi. Totusi, acestea nu fac rau daca sunt consumate cu cap, adica stiind ce sa alegi pentru a-ti ajuta organismul, ci nu pentru a-l traumatiza.
Iata ce este bine sa ai in farfurie daca nu vrei sa ai probleme cardiovasculare, conform Huffington Post:
Somonul
Asociatia Americana a Inimii recomanda consumul pestelui de minim 2 ori pe saptamana, in special din sortimentele mai grase, cum ar fi somonul, pentru ca are acizi grasi omega 3, care reduc riscul aritmiilor si depunerea placii pe vene si artere. In plus, el previne ridicarea nivelului de colesterol si stabilizeaza presiunea sanguine.
Uleiul de masline
Trecerea de la uleiul pe care il consumi in mod normal la ulei de masline iti va scadea cu siguranta colesterolul, datorita grasimilor sanatoase mononesaturate.
Nucile si alunele
Un studiu destul de mare din 2011 arata ca, inlocuind mare parte din carnea rosie cu nuci, vei avea in continuare parte de proteine, dar unele mai slabe, care scad riscul aparitiei unui infarct cu 17%. In plus, nivelul colesterolului va scadea. Ai grija totusi la calorii, caci nucile ingrasa daca sunt consumate fara limita.
Fructe de padure
Fructele sunt bogate in antioxidanti numiti polifenoli, care scad presiunea sanguina si cresc colesterolul bun. Cele inchise la culoare contin un compus, antocianina, care face presiunea sanguina sa ramana constanta.
Terciul de ovaz
Acesta are fibre solubile, la fel ca toate celelalte cereale integrale, fructe si legume, reducand absorbi