Au trecut 306 zile de când cartierul Drumul Taberei, în special zona de la colţul străzii Braşov cu Bulevardul Ghencea - până la capătul tramvaiului 41, e liniştit în week-end-urile în care Steaua are meci. Pe 16 mai 2011 s-a jucat ultima partidă oficială pe stadionul care găzduise, cu mici pauze de modernizare, meciuri de fotbal începând cu aprilie '74. Atunci, Steaua Bucureşti îşi lua, fără să ştie încă, adio de la stadion într-un meci cu FCM Tg. Mureş, câştigat de elevii lui... Gabriel Caramarin cu 2-0.
În tot acest timp zona s-a adaptat noilor condiţii. Au dispărut multe dintre chioşcurile mici care îşi asigurau o bună parte din venituri de pe urma miilor de fani ai Stelei care veneau la meciuri. Au apărut, în schimb, magazinele de scară de bloc. "Eu vă zic sincer că speram să nu mai vină băieţii ăia să joace aici, de asta mi-am şi redeschis magazinaşul ăsta după mai bine de 15 ani", ne spune o doamnă în vârstă care îşi completează pensia de 450 de lei pe lună cu chiria pe care o ia de la cei care administrează mini-marketul improvizat în una din camerele apartamentului cu patru camere situat la stradă, pe Bulevardul Ghencea. "Speram să nu mai vină pentru că în 1996 galeria mi-a spart geamurile şi mi-a furat sticle de vin şi de cola", vine şi motivaţia. De altfel, toţi comercianţii mici din zonă au primit cu strângere de inimă vestea că Gigi Becali a reuşit să negocieze revenirea Stelei. Motivul? Restricţia la vânzările de alcool.
"Dacă vând băutură? Normal, după ce pleacă poliţia!"
Potrivit legilor în vigoare, în ziua meciului este interzisă comercializarea de băuturi alcoolice în zona stadionului. "Vine poliţia şi ne pune să semnăm cum că nu vom vinde bere şi vin. Păi noi din asta trăim! Aveţi idee câte bidoane de Bucegi la doi litri dăm pe zi?! Îmi dă mie Becali banii ăia?!", se revoltă patronul unui magazin situat la nici 200 de me