In mijlocul unei saptamani agitate, cu multe evenimente pe piata de capital, intre o conferinta si o alta intalnire, Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest, a acceptat invitatia Wall-Street.ro la un pranz si o discutie despre business.
@Wall-Street Lunch este cel mai nou feature editorial Wall-Street.ro: interviuri acordate jurnalistilor nostri de catre cei mai puternici oameni din businessul romanesc intr-un cadru informal si relaxat.
Atras de concepte diferite, seful Intercapital a ales restaurantul SushiKo, din Baneasa Shopping City, un loc preferat pentru mancare, accesibilitate si pentru locurile de parcare usor de gasit.
Razvan Pasol se declara un mare fan al sushi si al bucatariei asiatice, in general. “Cea mai buna mancare asiatica am incercat-o in Thailanda si in Singapore. Dar am descoperit-o in Statele Unite, cand am studiat acolo. Nu incercasem pana atunci si, oricum, mi-a luat destul timp sa ma decid. Ideea de peste crud nu imi suna foarte bine. Dar, dupa ce am incercat, am devenit pasionat”, povesteste managerul.
Visul american si intoarcerea in Romania De fapt, experienta celor doi ani la studii in Statele Unite ale Americii l-a invatat multe pe Razvan Pasol. A vazut si a inteles foarte multe aspecte, a cunoscut indeaproape cultura americana, mai ales ca isi implinise un vis din timpul facultatii: acela de a face un master in “tara tuturor posibilitatilor”.
“Totul este la o alta scara acolo, foarte diferit de Europa, chiar si acum 10 ani cand am fost eu acolo. Nu a fost usor la inceput, dar nu este o scuza. Lucrurile interesante sunt grele, dar daca te multumesti cu putin, nu ai nici rezultate. Este exact ca la bursa: proportia risc-return”, isi expune Pasol teoria.
Desi America a fost fascinanta, seful Intercapital nu s-a gandit niciodata serios sa ramana in SUA ori sa mearga in alta tara din lume.