Cu tot respectul pentru dreptul lui Cristian Preda la opinii, fie ele si gresite, UNPR ii atrage atentia europarlamentarului PDL ca, din ignoranta sau cu rea-intentie, comite cel putin doua erori majore de logica in evaluarea relatiei democrat-liberalilor cu progresistii.
In primul rand, UNPR a declarat in nenumarate randuri ca nu vizeaza incheierea unei aliante la nivel national cu democrat-liberalii si ca va merge pe propriile picioare in aceste alegeri, avand liste proprii de candidati la consiliile locale si la consiliile judetene. Ceea ce se discuta in aceste zile intre PDL si UNPR nu este o alianta, ci un protocol de colaborare la nivel national. De asemenea, la nivel local, se discuta diverse formule de sustinere a unor candidati comuni, intr-o logica a parteneriatului pragmatic si nu a aliantelor ideologice. Spre stiinta domnului Cristian Preda, exista diferente semnificative intre aceste formule de colaborare, diferente care ne asteptam sa-i fie cunoscute, macar prin prisma pregatirii teoretice a domniei sale.
In al doilea rand, ii amintim domnului Cristian Preda ca de-a lungul carierei sale a fost consilier al presedintelui Emil Constantinescu, a fost numit de catre Calin Popescu Tariceanu in functia de comisar guvernamental pentru Francofonie si secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, s-a inscris in PDL in 2009 si, dupa o ascensiune „fulminanta", a fost pus in acelasi an pe lista de candidati democrat-liberali pentru Parlamentul European. Prin urmare, daca vorbim despre tradari si oportunism, discutia despre Cristian Preda poate fi cu siguranta una interesanta. Insa nu ne preocupa aspectele subiective de constiinta ale colegului de la PDL, ci ne ingrijoreaza entuziasmul cu care propaga in spatiul public discursul Opozitiei. Ii reamintim lui Cristian Preda faptul ca cei care au infiintat UNPR au plecat de la Putere, chiar din fu