Jurnalistă, producătoare de televiziune la canalul RTL, TF 1 şi M6, titulară a unei Diplome de studii aprofundate în istorie contemporană universală şi relaţii internaţionale, Régine Torrent ( foto 2 ) s-a consacrat în ultimii ani cercetării istorice. A publicat Lettres au Père Noël în colaborare cu Laurent Boyer (Editions no.1, 1989), L'image du soldat américain en France , Les Américains et la France , 1917 - 1947 , Engagements et Représentations (ouvrage collectif, Maisonneuve et Larose, 1999) La France Américaine , Controverses de la Libération (Racine, 2004), First Ladies, de la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton (foto 1) , carte apărută în 2006, prezintă figurile a 11 Prime Doamne din istoria ultimului secol american. Continuăm publicarea unor fragmente din capitolul despre Jacqueline Kennedy ( foto 3 ).
Primul anticar al lumii
La 20 ianuarie 1961, în seara luării funcţiei în primire, prinţesa în rochie albă îi uimeşte, din bal în bal, pe toţi invitaţii. Precum Cenuşăreasa, ea se culcă puţin după miezul nopţii, în timp ce John continuă să se distreze, ca de obicei. Din fericire, instalarea în prestigioasa locuinţă îi aduce doamnei Kennedy efervescenţa de care avea nevoie pentru a uita aventurile soţului ei. Se apucă, imediat, de treabă. Obiectivul: să lase o urmă în istorie. Prioritatea: Casa Albă. Pregătirea acestei misiuni datează din anul 1956, la fel ca şi formarea de către John a echipei câştigătoare pentru scrutinul prezidenţial. "Dacă aş fi preşedinte", se gândea John, "Când voi fi First Lady", se gândea Jacqueline.
În anul 1960, Doamna Kennedy pune prima piatră la edificiul pe care vrea să-l construiască. "Soţiile preşedinţilor au obligaţia să aducă fiecare o contribuţie. Persoanele care vizitează Casa Albă nu văd practic
nimic anterior anului 1900 (…) trebuie să descopere obiecte ca