Mircea Geoană a lansat, vineri, la Romexpo, mişcarea „România noastră", o mişcare nepolitică „mai mult decât un ONG" şi „mai puţin decât un partid politic".
Surse apropiate mişcării au declarat, pentru „Adevărul", că mişcarea îşi propune să dea glas celor aproximativ 60% dintre români care nu votează.
Puţini ştiu, însă, că „Apelul pentru Schimbare", petiţia online lansată la sfârşitul lunii ianuarie de profesori precum Marian Staş, medici, precum Dana Safta, directorul medical de la Spitalul Elias, artişti precum Mihaela Mihai, dar şi jurnalişti sau antreprenori, este aceeaşi cu chemarea fostului preşedinte al Senatului, Mircea Geoană.
Nemulţumiţi de mersul lucrurilor în România, profesionişti din toate colţurile au hotărât să nu mai stea pe margine şi să se implice, căutând soluţii, criticând, astfel încât să devină o voce adevărată a societăţii civile.
„Sănătatea e în colaps", a declarat profesorul universitar Ioan Lascăr, de la tribuna unde a avut loc lansarea mişcării „România noastră".
„Şi Educaţia e la Pământ", a spus Marian Staş, coordonatorul programului educaţional „Liderii Mileniului Trei".
Cel puţin 500 de oameni, profesionişti în domeniilor lor şi reprezentativii pentru comunităţile în care activează, au fost prezenţi la apelul senatorului Mircea Geoană: Ovidiu Lipan Ţăndărică, Mihaela Mihai, Ilie Năstase, dar şi medici, avocaţi şi antreprenori şi-au unit, vineri, forţele, punând la cale schimbarea pentru românii de pretutindeni.
Surse apropiate Mişcării au declarat, pentru „Adevărul", că, în cazul în care va funcţiona, mişcarea ar putea deveni un partid politic. Momentan, aceasta funcţionează după rigorile unei asociaţii non-guvernamentale.
Senatorul Mircea Geoană a declarat, vineri, într-un interviu, că mişcarea va avea filiale atât la nivel local şi judeţean, cât şi peste hotare, sub egida „Casa România".