Armata română, înfrântă de criza imobiliară. Acum 2-3 ani, toată suflarea avea un singur gând: să investească în case şi terenuri. În aventură a intrat şi armata. Avea deja terenurile de la unităţile militare dezafectate şi s-a pus pe construit case pentru militari. Numai că între idee şi realitate, în România sunt multe obstacole: incompetenţă, furt, autorităţi părtaşe la hoţie. Acum, militarii, care au dat bani grei pentru o locuinţă, privesc neputincioşi la blocurile neterminate.
Odata cu intrarea Romaniei in NATO, Armata s-a trezit peste noapte cu sute de unitati militare inchise si dezafectate. Locurile unde altadata recrutii faceau instructie, mii de hectare, s-au transformat in terenuri tentante pentru imobiliari. Aflate in zone bune ale marilor orase, fostele cazarmi au devenit teatrul de operatiune pentru dezvoltatori imobiliari care promiteau locuinte militarilor. Idei bune care ascund afaceri paguboase pentru cei carora le erau destinate aceste locuinte. In spatele lor se afle ofiteri ai armatei si dezvoltatori alesi pe criterii doar de ei stiute.
In 2007, in zona Antiaeriana din Capitala, demara cu fast proiectul unui cartier rezidential pentru militari. Proiectul-pilot se voia a fi un exemplu si un model pentru alte proiecte dezvoltate in parteneriat cu MAPN. Aici, armata a pus la bataie 16,5 hectare de teren, evaluat atunci la aproape 50 de milioane de euro. Ministrul apararii de atunci, actualul sef al SIE, cunoaste bine proiectul. "Noi puneam la dispozitie terenul gratuit, primaria - utilitatile, iar oamenii - cu credit ipotecar, cu cat plateau chirie puteau sa-si plateasca rata la casa." O idee generoasa ce s-a transformat intr-o aventura imobiliara cu final incert. Desi trebuia sa fie gata la sfarsitul lui 2010, adica acum mai bine de un an, cartierul de vile si blocuri este neterminat.
Demarat in 2007 cu mare tam-tam, proiectul