Persoanele care încep să albească înainte de vreme nu ar trebui să se mai îngrijoreze. Deşi inestetic, din punct de vedere al sănătăţii, părul cărunt este un lucru bun.
Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Harvard au observat că, sub acţiunea factorilor de mediu, celulele stem din rădăcina firului de păr au suferit transformări, ceea ce a condus la scăderea nivelului de melanină, substanţă responsabilă de pigmentarea părului.
Prin apariţia semnelor vizibile de îmbătrânire, suntem protejaţi împotriva cancerului, susţin cercetătorii. Datele au fost obţinute prin expunerea cobailor la radiaţii. Astfel, s-a putut observa că ADN-ul a suferi modificări, iar blana şi-a schimbat culoarea.
Citeşte şi:
Şah-mat la cancer: distrugerea ADN-ului tumoral
Celulele canceroase pot fi păcălite
„Încărunţirea poate fi considerată un mecanism de apărare a organismului. Am reuşit să demonstrăm că, atunci când ADN-ul celulelor stem se distruge, acestea se transformă într-un alt tip de celule. Iar din cauza mutaţiilor genetice, celulele canceroase nu le mai pot recunoaşte şi, implicit, nu le mai atacă”, explică David Fisher, coordonatorul studiului.
Citeşte şi:
Îţi cade părul? Iată câteva remedii naturale!
Cum poţi preveni căderea părului