Evenimentul se va desfasura in Piata Unirii, incepind de la ora 11,30 Iesenii sint asteptati astazi la o demonstratie gastronomica inedita, ce se va desfasura in Piata Unirii, in cadrul Cupei Moldovei la Gatit. Incepind cu ora 11,30 si pina in jurul orei 15, opt bucatari din mai multe zone ale tarii, dar si de peste hotare, vor participa la o „simfonie a ceaunelor". „Se va amenaja o zona delimitata, fata in fata cu scena mare, spatiu in care se vor amplasa opt ceaune de capacitate mare, fiecare cu cite un arzator, in forma de cerc. In mijlocul cercului, se va amenaja bucataria dotata cu ustensile, spatiu unde specialistii isi vor pregati ingredientele de fata cu spectatorii. In fiecare ceaun se va gati un preparat specific unei tari, iar bucatarii vor prezenta verbal, in repetate rinduri, reteta pentru public. Alaturi de bucatari, actorul Justinian Radu va anima atmosfera in care acestia vor presta", a precizat Radu Zarnescu, coordonator al evenimentului organizat de Asociatia Culturala Euro Est Alternativ. Jurnalistul Mihai Uica, reprezentant al zonei Banatului, va gati fasole cu ciolan afumat, iar scriitorul Cosmin Zidurean va prepara tochitura macelareasca, mincare traditionala din zona Dobrogei. Tot din tara, din zona Ardealului, maestrul bucatar Calin Stan va oferi doritorilor spre degustrare gulas. Misi Janos, maestru bucatar din Ungaria, va pregati tocana de cocos, iar de la invitatul din Israel, Reuven Harel, cei interesati pot gusta paella. Reprezentantul Republicii Moldova va impartasi reteta pentru tocana de porc cu mamaliga, iar invitatul din Uzbekistan ii va imbia pe ieseni cu plov (pilaf cu carne de pui). Maestrul bucatar Tiberiu Kiss din Suedia, cel care va coordona demonstratia, isi va arata priceperea pregatind o ciorba de peste. „Nu este o competitie, ci un show culinar oferit publicului de 8 maestri bucatari din tara si din strainatate, cu sprijinu