Ananasul este un fruct exotic bogat în nutrienţi (vitamine (A, B, C) şi minerale (iod, magneziu, iod, mangan, potasiu şi calciu)) care îl recomandă în caz de intoxicaţii, de gută, de dispepsii, aterioscleroză şi de hernie de disc. Iată ce alte indicaţii mai are.
1.Aliat în lupta cu kilogramele
În cartea „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale, medicul Jean Valnet afirmă că bromelina din ananas, o enzimă care acţionează similar unui ferment digestiv, are capacitatea de a digera, în numai câteva minute, de 1000 de ori greutatea ei în proteine. Acesta este şi motivul pentru care ananasul se recomandă în curele de slăbire.
În acest sens, medicul Valnet recomandă o dietă care topeşte rapid kilogramele. Astfel, timp de trei zile, la masa de prânz şi de seară se vor consuma cotlet de miel preparat pe grătar şi două felii mari de ananas proaspăt. Atenţie! În timpul mesei nu se va bea nimic. În schimb, în timpul zilei, se beau doi litri de apă sau infuzii de coacăz negru ori de frunze de frasin. În cele trei zile nu se va lua micul dejun. O cură cu ananas are şi efect diuretic, ceea ce înseamnă că facilitează eliminarea apei în exces din ţesuturi. 100 g de fruct conţin 62 de calorii.
De asemenea, studiile au arătat că bromelina are potenţial antiinflamator, previne coagularea excesivă a sângelui şi împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.
2. Dă strălucire pielii
Sucul de ananas este un remediu natural excelent de revigorare a tenului normal. Pentru a da un plus de vitalitate pielii, şterge tenul, de două ori pe zi, cu suc de ananas. În ananas se găsesc din belşug vitaminele A şi C, două substanţe cu efect puternic antioxidant. Rezultatele apar în numai câteva zile.
De asemenea, vitamina C este un important imunostimulator.
3. Facilitează digestia
Ananasul poate fi u