Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Natsuo Amemiya a primit vineri, 16 martie, o lucrare creată cu ajutorul a aproximativ 1000 de cocori de hârtie. Lucrarea, pe care cocorii au fost dispuşi în aşa fel încât să creeze steagurile Japoniei şi al României, a fost înmânată excelenţei sale la atelierul de origami şi kirigami organizat de Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret.
Evenimentul care a avut loc vineri începând cu ora 10, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti a fost organizat în semn de solidaritate şi susţinere faţă de poporul japonez ca urmare a dublei catastrofe naturale de la Fukushima, din 11 martie 2011. Fosta mare atletă a României şi în prezent preşedinte al Autoritaţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Doina Melinte şi-a amintit cu această ocazie de competiţiile pe care le-a susţinut pe tărâmul japonez şi a povestit, spre amuzamentul ambasadorului japonez, cum înca mai are un televizor color funcţional din Japonia achiziţionat în perioada în care nu se puteau cumpăra televizoare color în România.
Vineri dimineaţa, cu ocazia acestui eveniment, s-a reamintit de vizita de două săptămâni în România a celor 15 studenţi din Fukushima, din toamna anului trecut şi de eforturile de ajutorare interprinse de România. Ca urmare a colaborării de anul trecut, în data de 17 martie, vor pleca în Japonia 8 studenţi şi colaboratori ai ANST care nu au păşit niciodată până acum pe tărâm nipon. Cele două părţi speră că acesta să fie doar un început în proiectul de schimb cultural şi colaborarea să fie şi mai strânsă pe viitor.
Miercuri, 14 martie, a avut loc, la Muzeul Naţional de Artă, o ceremonie în memoria victimelor din Fukushima, organizată de Ambasada Japoniei la Bucureşti, în cadrul căreia Natsuo Amemiya l-a avut invitat şi pe preşedintele României Traian Băsescu.”Nimeni nu ar fi crezut într-o refacere atât de rapidă” a afirmat pr