E ecologist, îi place să trăiască într-un mediu sănătos, astfel că e oarecum de aşteptat să aflăm că şi stilul său alimentar e unul exemplar. Zoli Toth de la Sistem ne-a dezvăluit câteva dintre secretele sale din bucătărie.
Se uită tot timpul pe ambalajul produselor cumpărate, evită prăjelile, nu face excese, nu mănâncă nimic după 7 seara şi, chiar dacă îi plac mult dulciurile, se fereşte de ele.
Nu trebuie să respecte vreo reţetă medicală. Zoli este pur şi simplu conştiincios şi precaut cu sănătatea sa.
"Dimineaţa iau un mic dejun lejer, din care încerc să nu lipsească cerealele şi iaurtul.
La prânz mănânc salate şi grătare cu pui sau peşte, iar la sfârşit un ceai verde simplu, neîndulcit. După ora 19, nimic", se destăinuie Zoli.
Bineînţeles, nu îi iese de fiecare dată şi mai are "scăpări", dar până la urmă tot la mâncarea sănătoasă se întoarce.
Ba mai mult, de curând a început să nu mai mănânce carne în zilele de luni, miercuri şi vineri.
Aceasta este o formă de post şi o dietă de detoxifiere pe care o ţine de cel puţin două ori pe an.
"Recomand această cură pentru efectele ei benefice: detoxifiere, vitaminizare şi chiar scădere în kilograme. Am ţinut-o şi în anii trecuţi, acum am reluat-o", mărturiseşte artistul.
Nu îi e greu să ducă acest stil alimentar. A devenit un mod de viaţă.
"Am acest regim de câţiva ani şi sunt foarte mulţumit de rezultate, de cum mă simt.
Alimentele pe care le consumăm în mod normal sunt foarte procesate şi şi-au pierdut valorile nutritive.
Ştiu că pe termen lung pot să îmi afecteze sănătatea. De aceea sunt atent la ce mănânc, fără să consider acest lucru un mare sacrificiu", adaugă Zoli, care este şi ambasador Earth Hour în România.
El a ţinut să ne amintească faptul că pe 31 martie este Ora Pământului şi ne îndeamnă pe toţi să stingem lumina între o