In piata Unirii a avut loc la sfirsit de saptamina un show culinar urmarit de sute de ieseni veniti sa guste bunatatile oferite gratis. VEZI GALERIA FOTO Citeva sute de ieseni au stat simbata ceasuri intregi in Piata Unirii, ca sa prinda o portie gratuita din bunataturile pregatite de maestri bucatari in opt ceaune de mari dimensiuni. Specialisti in gastronomie din Constanta, Cluj, Tirgu Mures, Republica Moldova, Uzbekistan, Rusia si Albania au fost urmariti citeva ore bune de ieseni, in timp ce preparau ciorba taraneasca, tocanita din carne de pui si de porc trasa prin untura, gulas, ciulama de ciuperci cu mamaliguta, orez cu carne de pui sau ciorba de peste. Evenimentul, intitulat „simfonia ceaunelor", a reprezentat o demonstratie culinara oferita publicului in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber. In asteptarea momentului degustarii, iesenii adunati in Piata au putut vizita si o expozitie culinara inedita, organizata la parterul Hotelului Unirea". Printre cei inscrisi in competitia de meniuri festive, s-au aflat si cantina Universitatii de Medicina si Farmacie sau Grupul Scolar Economic „Virgil Madgearu". „Anul trecut a fost mai frumos, ca a fost mai multa mincare" „Mama, ce-i asta? Cine maninca mai repede?", a intrebat nedumerit un baietel, neintelegind ce se petrecea simbata, in jurul prinzului, in Piata Unirii. Spectatorii mai in virsta, veniti sa urmareasca demonstratia de la ora 12, isi exprimau dezamagirea in legatura cu faptul ca se gatea putina mincare. „Numai pe fundul ceaunului...", a spus mihnita o batrinica. „Domnu' da nu mai vine tigaia aia mare de anul trecut?", a intrebat un om al strazii pe unul dintre bucatari. „Anul trecut (cind s-a stabilit un record mondial - cea mai mare tocana de pui cu ciuperci, n.r.) a fost mai frumos, pentru ca a fost mai multa mincare", a concluzionat o pensionara. „Ametiti" de mirosurile venite din ce