Cu o lună înaintea sărbătorilor pascale românii au început să-şi facă economii pentru masa de sărbătoare, care potrivit socotelilor va fi mai scumpă ca cea de anul trecut. Vedeta Paştelui - mielul deghizat în ciorbă, drob ori friptură, va ajunge şi la 25 de lei kilogramul, spun crescătorii de ovine. La acestea mai adăugăm ouăle roşii, care deja au ajuns la un leu bucata, ridichile şi ceapa verde. Să nu uităm de pasca şi cozonacul care nu trebuie să lipsească nici ele de pe masa de Paşte. Nimic de zis, e un meniu tradiţional, pe care fiecare dintre noi îl respectă, total sau parţial, fie şi numai din motive de tradiţie. De obicei, românul mănâncă miel în prima şi a doua zi de paşte. Următorul miel îl cumpără anul viitor, o dată cu „Hristos a înviat!". În restul anului, în farfurii poposesc doar carnea de pui, cea de porc şi, din când în când, şi cea de vită. La preţurile care se anunţă la carnea de miel, se pare că la masa de Paşte din acest an vom fi nevoiţi să ne mulţumim tot cu pui şi porc, nu de alta, dar nu ne vor rămâne bani nici măcar pentru ouă roşii. Şi pentru că Paştele bate la uşă, cum spuneam mai sus, majoritatea constănţenilor cu venituri modeste au început deja să-şi facă economii pentru sărbători. Dar, colac peste pupăză, factura la căldură şi la apa caldă pentru luna februarie se anunţă a fi, ca de altfel ca şi în lunile precedente, una uriaşă. RADET Constanţa îi va lăsa lefteri pe mulţi dintre constănţenii care vor trece pe la casieria Asociaţiei de proprietari. Îţi vine să crezi că autorităţile locale ne-au pregătit un Paşte pe care cei mai mulţi dintre noi îl vom face cu trei ouă roşii şi două bucăţi de carne de pui?! Aşadar, unii dintre români vor pune pe masa de sărbătoare ce le-a mai rămas prin cămări, alţii vor tăia ultimii pui din bătătură, care vor înlocui mielul, iar cei din a treia categorie, zicem noi cu ceva gologani pri