La ocazii mari, trebuie preparate retete originale. Si cum Pastele se apropie, ne straduim ca pe langa bucatele traditionale sa oferim surprize, in special celor mici.
Figurinele din ciocolata, cum ar fi iepurasii, puisorii, acadelele, ii incanta pe copiii nostri, dar si binecunoscutul ou de ciocolata. Pare simplu sa-l sparga si sa-l manance, dar aceasta delicatesa are nevoie sa fie facuta cu multa atentie.
Arnaud Delmontel, din Paris, cunoscut pentru produsele sale de patiserie, ne deschide usile pravaliei sale, aratandu-ne pas cu pas cum se prepara ouale din ciocolata, potrivit Cuisine Actuelle.
1. Topiti pastilele de ciocolata la 45-50 grade Celsius, intr-un bol, la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.
2. Intindeti compozitia pe o placa rece pentru a se inchega.
3. Cand atinge 25 grade Celsius, rasturnati masa de ciocolata intr-un recipient si reincalziti-o pana la 30-32 grade Celsius.
4. Luati un tipar (o forma pentru mulaj), pe care il curatati foarte bine cu o carpa uscata, intindeti un prim strat de ciocolata cu o pensula.
5. Puneti ciocolata in forma, cu ajutorul unui polonic. Atentie la omogenizare!
6. Rasturnati-o intr-un bol, ca sa eliminati excesul de ciocolata. Introduceti mulajele la frigider si lasati-le cel putin 10 ore.
7. Scoateti ouale din tipar, cu multa grija. Uniti-le doua cate doua, punand fiecare ou deasupra unei cratite cu apa calda (pentru a se putea lipi). In interior asezati figurine mici.
Apoi, nu va ramane decat sa decorati: folosind o periuta, pudrati cu cacao.
La ocazii mari, trebuie preparate retete originale. Si cum Pastele se apropie, ne straduim ca pe langa bucatele traditionale sa oferim surprize, in special celor mici.
Figurinele din ciocolata, cum ar fi iepurasii, p