Combinatul Chimic Oltchim din Ramnicu Valcea ar putea fi privatizat pana la sfasitul lunii iulie, a declarat, sambata seara, directorul general al societatii, inginerul Constantin Roibu. "Anuntul pentru privatizarea pachetului de 54,8% pe care il detine statul la Oltchim a fost deja publicat. Cei care doresc sa cumpere pachetul de actiuni au la dispozitie 30 de zile pentru a-si pregati documentarea, iar cei care doresc reintegrarea cu rafinaria de la Pitesti trebuie sa ia legatura cu Petrom-ul pentru a o cumpara. Dupa ce vor face documentarea, potentiali investitori vor depune ofertele, iar pe baza acestora MECMA face caietul de sarcini pentru licitatia finala. In acest timp se face conversia creantei AVAS in actiuni. Procesul de conversie poate dura deci vreo trei luni si dupa asta se va trece efectiv la licitatia finala. La finele lunii iulie, Oltchim ar fi privatizat", a declarat Roibu la un post de televiziune local, potrivit Agerpres.
Roibu spune ca in procesul conversiei creantelor in actiuni, pretul pe actiune va avea o valoare nominala de 0,1 leu, in timp ce pe bursa valoarea unei actiuni este de 1,2 -1,3 lei.
Referitor la privatizare, Roibu a declarat ca trei investitori au parut interesati de societatea valceana: "Este vorba de o companie din Rusia, una din Emiratele Arabe si un fond. Din punctul meu de vedere un fond de investitii intra pentru 3-5 ani de zile. Interesul lor nu este sa investeasca mult, ci atat cat sa puna societatea pe profit si apoi sa vanda. Un investitor strategic din Rusia sau Emirate are rezerve de titei proprii. Prin conductele care leaga Pitestiul de Marea Neagra intra titei la rafinarie, prelucrezi apoi prin petrochimie produci produse petrochimice in Romania, adica direct in UE. Pe cand daca produci acolo in Rusia sau Emirate produse petrochimice, trebuie sa platesti taxe vamale ca sa intri cu ele in UE. Rep