Atunci cand cautam un loc de munca, aplicam adesea la mai multe job-uri chiar daca nu ne potrivim exact cu cerintele angajatorului, ne concentram ca la interviu sa aratam cat de potriviti si buni suntem pentru postul respectiv sau ignoram din graba elemente ca scrisoarea de intentie. Citeste mai jos despre cele mai frecvente greseli pe care le facem, de multe ori fara sa ne dam seama, atunci cand ne cautam un loc de munca.
DailyBusiness.ro iti prezinta cateva sfaturi din partea specialistilor despre cum poti preveni anumite greseli, astfel incat sa iti maresti sansele de a obtine un post.
1. Un CV care nu spune nimic concret. Una dintre greselile des intalnite de recrutori consta in redactarea unui CV lipsit de continut relevant.
"Dintre numeroasele CV-uri pe care le primim sunt destul de rare cele care ofera suficiente informatii relevante. Nu sunt suficiente acele cateva randuri care descriu responsabilitatile, copy - paste dintr-o fisa de post", a explicat Monica Bors, general manager la firma de resurse umane Premium HR.
Prin urmare trebuie sa introduci in CV acele detalii care iti ofera un avantaj competitiv in fata celorlalti.
"Candidatii ar trebui sa descrie responsabilitatile concrete, proiectele in care au fost implicati, precum si realizarile cele mai importante", a spus Monica Bors.
Aceasta a oferit exemplul unui post in vanzari, pentru care in afara de responsabilitatile comune de prospectare si vanzare, sunt valorose si detaliile cu privire la zona alocata, portofoliul, tipul de clienti (retaileri, distribuitori, consumatori industriali, conturi-cheie), tipul de produse (pot fi mai multe divizii in cadrul aceleiasi companii) si chiar modul de lucru.
Atentie totusi si la pozele pe care le atasezi CV-ului - fara poze de la nunta, de la mare, avatar-uri din desene animate, etc. @N