Mai ceva ca în filmul „Stăpânul inelelor“ când orcii tăiau copacii și îi incendiau, hoții de lemne au schingiut copacii din apropierea comunei Orneniș. Totul a pornit din cauza neînțelegerilor dintre autoritățile locale și reprezentanții composesoratului din localitate.
Edilul nu a vrut nici în ruptul capului să le dea înapoi terenul oamenilor, deși există o sentință definitivă în acest sens. În tot acest timp, hoții au făcut un adevărat prăpăd pe pășunea împădurită de lângă comună.
Composesoratul Ormeniș, prin președintele Gheorghe Bodi, a solicitat Judecătoriei Rupea să facă dreptate și să-l oblige pe primarul Gergely să întocmească documentația pentru a li se reconstitui dreptul de proprietate (dosarul 245/2003).
Oamenii au depus la dosar extrase de Carte Funciară prin care au demonstrat că acel teren a aparținut familiilor lor, respectiv „Comunității Proprietarilor Urbarieni Ormeniș“, for care are continuator Composesoratul Ormeniș.
În acest context, instanța a decis în 25 noiembrie 2003 obligarea Comisiei de Aplicare a Legilor Fondului Funciar și a Primăriei Ormeniș „să reconstituie reclamantului Composesoratul de Pădure Ormeniș dreptul de proprietate asupra suprafeței de 632 ha teren, pădure și pășune, identică cu cea din CF 162 Ormeniș“, precum și plata de 10 milioane de lei vechi cu titlu de cheltuieli de judecată. Din acel moment, s-au făcut două executări silite, fără succes însă.
După alegerile din 2004, noul primar ales, Gergely János (UDMR), a depus la dosar un document prin care arată că renunță la recursul împotriva sentinței formulate de fostul primar, „și vă roagă să constatatți această renunțare prin care acceptă fără rezerve sentința civilă nr. 364/2003, pronunțată în dosarul 245/2003 de către Judecătoria Rupea“. Act de care Tribunalul Brașov a luat act în 11 octombrie 2004.
În acest context, Cosiliul Local Ormeni