Evenimentul, care a fost organizat de Clubul Copiilor Sector 6, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Direcţia pentru Sport şi Tineret Bucureşti şi Fundaţia „Special Olympics" România, a reprezentat primul concurs de gimnastică unficată, proiect amplu ce se va derula în perioada 2012 - 2014. Scopul acestuia este de a contribui activ, în mod direct, la realizarea educaţiei incluzive prin intermediul gimnasticii, prin întreceri mixte în cadrul cărora elevii normali fac echipă cu copii cu dizabilităţi intelectuale.
„Felicit iniţiativa organizatorilor, considerând că este extrem de important să deplasăm limitele înţelegerii şi cunoaşterii, trasând drept model educativ dorinţa tinerei generaţii de a veni în ajutorul persoanelor speciale şi de a le sprijini aspiraţia către normalitate şi integrare socială", a declarat Ştefan Florescu.
De altfel, pe lângă încurajări, acesta le-a oferit micilor campioni medalii, diplome, mingi, dulciuri şi multe cadouri, invitându-i la un prânz de suflet la Casa Florescu, un loc în care copiii cu sindrom Down se simt ca la ei acasă, în marea familie Din Suflet, Pentru Suflet.
"Pentru mine, sunt copii normali şi lupt de cinci ani, alături de Asociaţia Sindrom Down - Bucureşti, pentru ca ei să nu fie marginalizaţi. Îmi doresc ca tot mai mulţi copii şi tineri cu dizabilităţi să intre în Programul de Integrare Socială al fundaţiei nostre. Noi îi încurajăm să fie activi, să se dezvolte armonios, pentru că astfel, vor putea să se integreze şi să fie acceptaţi ca parte integrantă a comunităţii", a mai adăugat Florescu.
Evenimentul, care a fost organizat de Clubul Copiilor Sector 6, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Direcţia pentru Sport şi Tineret Bucureşti şi Fundaţia „Special Olympics" România, a reprezentat primul concurs de gimnastică unficată, proiect amplu ce se