După parcurgerea etapei a doua din cadrul celui de-al doilea stagiu din cadrul proiectului “Practică Teatrală în Regiunile Centru şi Nord –Vest” derulat în perioada 27 februarie – 17 martie de către Asociaţia Centrul Multimedia Teatru 74, a venit momentul mult aşteptat al bilanţiului.
Timp de trei săptămâni, studenţii de teatru din Târgu-Mureş, Cluj şi Sibiu şi-au format propriile companii de teatru, scopul fiind de a a duce în faţa publicului 12 spectacole care să întrunească cunoştinţele dobândite în cadrul primei etape. Cele 12 spectacole au făcut obiectul unuii festival, găzduit de cinci locaţii din Târgu-Mureş, la final fiind desemnaţi câştigătorii. Astfel, Sala Studio a UAT a găzduit sâmbătă, 18 martie, festivitatea de premiere, unde au fost anunţate cele mai bune trei spectacole. “Vreau să-i felicit pe toţi, a fost un proiect greu pentru că se încheie un al doilea ciclu, proiectul după cum ştiţi durează doi ani de zile, suntem practic a doua generaţie care a mai prins acest proiect”, a precizat Theo Marton, managerul proiectului.
Cel care a făcut posibil toată nebunia faină a proiectului, actorul Nicu Mihoc a precizat că proiectul vine în sprijinul tinerilor creatori de teatru de a intra pe piaţa muncii. „Faptul că aţi simulat 12 companii independente, ar trebui să vă pună în faţa faptului de a şi constitui teatrul la care aţi visat voi. Dacă în voi moare visul la vârsta asta este ceva iremediabil de trist. Vis pentru că ne întâlnim, ne-am provocat nişte clipe de întâlniri, ne aplaudăm, totul a fost minunat şi atât. Trebuie ca aceste lucruri să meargă puţin mai departe şi mi-aş dori ca din aceste 12 simulări să văd într-un an pe piaţa româneasc că au apărut trei teatre alternative cu tineri actori care vor altceva. Voi trebuie să veniţi spre piaţă, nimeni nu vă trage de mânecă, pentru că altfel producem şomeri. Asta e realitatea. Acest proiect a