Senatorul PSD Titus Corlăţean aruncă în aer principiul parităţii în baza căruia PSD şi PNL ar fi urmat să-şi împartă în mod egal viitoarele fotolii parlamentare, considerând că delimitarea candidaturilor pentru alegerile generale va trebui să ţină cont de rezultatele scrutinului local pentru că „numărul deputaţilor şi senatorilor este mai mare în cazul PSD", iar „bazinul electoral este, tradiţional vorbind, mai mare decât al PNL".
În acelaşi timp, vicepreşedintele PSD susţine că social-democraţii se gândesc să atragă maghiari inclusiv în structurile de conducere ale partidului, fiindcă România s-a dezvoltat suficient şi nu mai are nevoie de un partid etnic. Din punctul său de vedere, UDMR nici nu va mai fi în viitor formaţiune parlamentară.
- Nu demult, Ion Iliescu îi cerea lui Victor Ponta să renegocieze acordul cu PNL. Aţi luat în seamă această idee?
T.C.: Acordul privind înfiinţarea USL a fost aprobat la nivelul Comitetului Executiv Naţional de toată lumea, inclusiv conducerea partidului şi organizaţiile judeţene. Nu cred că se pune problema renegocierii, mai ales că acea temă, care a fost într-adevăr sensibilă, problema aproximativei parităţi a candidaţilor pentru preşedinţiile consiliilor judeţene şi a primarilor reşedinţelor de judeţ, a fost votată cu majoritate.
- Cea mai complicată problemă pentru USL pare să rămână la Buzău, unde filiala PSD a ameninţat că pleacă din partid dacă va fi cedată candidatura pentru Consiliul Judeţean către liberali.
T.C.: Eu privesc şi partea plină a paharului: USL a fost constituită şi funcţionează; există însă şi excepţii, şi aici apare partea goală: situaţii ce urmează să le rezolvăm, care ne preocupă. Situaţia de la Buzău stă în atenţia preşedintelui PSD şi a secretarului general, cred că vom găsi o soluţie care să nu altereze valoarea proiectului USL.
- Vă aşteptaţi la dificultăţi ş