"Cursa leu-euro şi cursa leu-leu" (Jurnalul Naţional) - "La Rabla 2012 ar putea fi mai puţine maşini" (Evenimentul Zilei) - "Provocările noului lider al Moldovei" (Adevărul).
Racolarea lui Ponta sau de ce USL nu va conduce niciodată România. Editorialistul României Libere, Dan Cristian Turturică, crede că “spargerea USL ţine de nevoia României de a demonstra în ochii partenerilor că evoluţiile din ultimii ani sunt ireversibile.
Paritatea PSD-PNL se rediscută după locale. România Liberă a stat de vorba cu Titus Corlăţean, vicepreşedintele PSD. Senatorul social democrat aruncă în aer principiul parităţii în baza căruia PSD şi PNL ar fi urmat să-şi împartă în mod egal viitoarele fotolii parlamentare, considerând că delimitarea candidaturilor pentru alegerile generale va trebui să ţină cont de rezultatele scrutinului local pentru că „numărul deputaţilor şi senatorilor este mai mare în cazul PSD", iar „bazinul electoral este, tradiţional vorbind, mai mare decât al PNL". În acelaşi timp, vicepreşedintele PSD susţine că social-democraţii se gândesc să atragă maghiari inclusiv în structurile de conducere ale partidului, fiindcă România s-a dezvoltat suficient şi nu mai are nevoie de un partid etnic. Din punctul său de vedere, UDMR nici nu va mai fi în viitor formaţiune parlamentară.
Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu scrie în Jurnalul Naţional despre Cursa leu-euro şi cursa leu-leu “Săptămâna trecută s-a scumpit euro. S-a spus că "până la maximul istoric din 2010". Dar ce relevanţă mai poate să aibă comparaţia cu 2010 în împrejurarea în care, de atunci, am trecut printr-o perioadă de recesiune dură şi de inflaţie galopantă provocată de creşterea TVA cu cinci puncte procentuale? Desigur, comparaţia este irelevantă. Căci moneda noastră a pierdut puncte în primul rând faţă de ea însăşi, în cursa leu – leu”
Cea mai mare slăbic