„MasterChef", unul dintre cele mai spectaculoase show-uri culinare din lume, începe mâine seară, de la 20.30, la Pro TV. Competiţia va aduce în lumina reflectoarelor bucătari amatori, oameni obişnuiţi, de la casnice şi şomeri la avocaţi şi manageri, care vor încerca să impresioneze juriul prin talentul lor.
Cei trei membri ai juriului, bucătarii profesionişti Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu, spun că ediţia românească va fi una plină de surprize şi că participanţii vor fi supuşi unor probe de foc pentru a-şi dovedi calităţile şi a câştiga marele premiu de 50.000 de euro.
„Adevărul": Ce aşteptări aveţi de la concurenţi pe parcursul emisiunii?
Sorin Bontea: Să crească, să evolueze de la o probă la alta, să devină din ce în ce mai buni, pentru că pe parcurs şi pretenţiile vor fi mai mari.
Cătălin Scărlătescu: De-a lungul concursului, toţi vin cu ceva fabulos, iar eu mă aştept ca cel puţin unul dintre ei să fie deasupra celorlalţi.
Florin Dumitrescu: Candidatul ideal trebuie să aibă încredere în el şi în calităţile lui. Chiar dacă nu ştie toate dedesubturile meseriei, trebuie să creadă în el şi în faptul că poate depăşi momentele grele, când va trebui să demonstreze că poate lucra sub presiune. În al doilea rând, consider că un posibil MasterChef trebuie să fie deschis către lucruri noi şi să aibă foarte multă pasiune. Şi nu în ultimul rând, este foarte important să personalizeze preparatele. După ce a învăţat să prepare corect un fel de mâncare, trebuie să aibă creativitatea necesară pentru a-i da o notă personală. Ca să rezum, candidatul ideal la titulatura de MasterChef trebuie să ştie că, în bucătarie, ai libertatea de a face orice, în orice mod vrei tu, dacă ai o bază pe care să construieşti, încredere în talentul propriu, multă pasiune şi foarte multă creativitate, pentru a da o notă pers