Unul dintre cele mai populare show-uri culinare din lume începe astăzi la Pro TV, de la 20.30. Câştigătorul va pleca acasă cu 50.000 de euro.
Timp de 11 săptămâni, competiţia „MasterChef" va aduce în lumina reflectoarelor bucătari amatori, de la casnice şi studenţi la avocaţi şi manageri, care vor încerca să impresioneze juriul prin talentul lor.
Răzvan Fodor, prezentatorul show-ului culinar, crede că emisiunea are toate ingredientele pentru a ţine telespectatorii „lipiţi de ecran". „Este mai mult decât o emisiune culinară, are o miză: 50.000 de euro şi primul titlu de «MasterChef» din România. Faptul că mulţi dintre concurenţi sunt dispuşi să renunţe la meseriile lor pentru a apuca un drum care îi va duce spre perfecţiunea culinară dă show-ului o tensiune care te lipeşte de ecranul televizorului", declară Răzvan Fodor.
2.000 de oameni la preselecţii
La preselecţiile organizate în Bucureşti au venit peste 2.000 de oameni, „înarmaţi" cu un preparat pregătit de ei, însă numai 150 au fost selectaţi pentru etapa următoare: întâlnirea cu juriul. Aceştia sunt cei care primesc şansa de a intra în platoul show-ului de la Pro TV şi de a găti un fel de mâncare pe care să-l prezinte celor trei bucătari profesionişti, care vor gusta şi comenta rezultatele lor gastronomice.
Dintre cei 150, doar o treime primesc şorţul „MasterChef". După alte câteva probe, 21 de concurenţi ajung în bucătăria „MasterChef", un loc foarte râvnit de către toţi cei care vin la preselecţii. De la o ediţie la alta, cei 21 de concurenţi vor fi supuşi unor probe dificile: vor trebui să improvizeze, să lucreze contracronometru, vor găti la un restaurant şi chiar la o nuntă.
„Candidatul ideal la titulatura de «MasterChef» trebuie să ştie că, în bucătarie, ai libertatea de a face orice, în orice mod vrei tu, dacă ai o bază pe care să construieşti,