Medicina mileniului trei ne poate ajuta să păcălim până şi moartea. În prezent, transplantul de organe nu mai reprezintă o intervenţie de domeniul SF-ului, la fel şi tratamentele împotriva afecţiunilor de inimă şi a diabetului. În plus, medicina a ajutat la creşterea speranţei de viaţă, în condiţiile în care acum 100 de ani cele mai multe persoane mureau în jurul vârstei de 52 de ani.
Dar cu toate acestea, savanţii din domeniul medical se pare că nu au reuşit să găsească un remediu eficient împotriva demenţei, boală care afectează memoria, capacitatea de a vorbi, poate duce la probleme de mobilitate şi chiar la deces. Singurele tratamente existente pe piaţa farmaceutică au capacitatea doar de a ţine sub control această afecţiune, dar nu şi de a o combate.
Potrivit statisticilor, citate de Daily Mail, în Marea Britanie peste 800.000 de persoane suferă de o formă de demenţă, din numărul total 75% au fost diagnosticaţi cu Alzheimer.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford susţin că sunt la un pas de a scoate pe piaţă un tratament eficient împotriva aceste afecţiuni. Aceştia susţin că remediul este extrem de ieftin şi constă în administrarea de vitamina B.
Ei au realizat o cercetare pe un eşantion de 1.000 de persoane care sufereau de o formă de demenţă. Acestea au urmat un tratament pe bază de vitamina B timp de un an.
După această perioadă, savanţii au constatat că administrarea regulată de vitamina B a reuşit să încetineze deteriorarea creierului cu 30 de procente. Specialiştii spun că această vitamină ajută la stoparea alterării cerebrale, la prevenirea pierderilor de memorie la vârstnici şi diminuează riscul instalării demenţei senile.
Cea mai sigură metodă de a reduce riscul apariţiei demenţei senilă este în opinia experţilor de la Oxford, mişcarea, dieta, renunţarea la fumat şi controalele medicale periodice, care presupun