SONY DSC Blocul de lux din Cotroceni, a cărui autorizaţie de construcţie a fost suspendată de Tribunalul Bucureşti, a devenit caz penal. Lucrările la construcţie au continuat, deşi miercuri, 14 martie, executorul judăcătoresc a anunţat atât constructorul, cât şi proprietarii terenului despre necesitatea opririi lucrărilor. În acest moment, Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" şi Casa de avocatură Grigorescu, Ştefănică şi Asociaţii vor depune o plângere penală împotriva constructorului şi a tuturor beneficiarilor autorizaţiei, pentru continuarea lucrărilor.
În acest moment, atât constructorul, cât şi beneficiarii lucrării comit o faptă penală. Mai mult, un inspector din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii a vizitat vineri şantierul şi a dispus oprirea lucrărilor. Nici nu a plecat bine de la faţa locului, că muncitorii s-au pus pe treabă. De altfel, într-un comunicat trimis ieri de Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" se arată că lucrările au continuat atât sâmbătă, cât şi duminică. "Continuarea lucrărilor constituie faptă penală atât din partea constructorului, cât şi din partea beneficiarilor autorizaţiei, din trei motive: nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti constituie infracţiune, conform Codului Penal; continuarea lucrărilor după ce Inspectoratul de Stat în Construcţii a dispus oprirea lor constituie infracţiune, conform Legii construcţiilor; lucrările de construire într-o zonă protejată fără autorizaţie sau cu autorizaţia suspendată constituie infracţiune, conform Legii construcţiilor", se precizează în comunicatul asociaţiei.
Decizie judecătorească, încălcată
Săptămâna trecută, şantierul ilegal din Cotroceni a fost oprit. Atunci, Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" şi Casa de avocatură Grigorescu, Ştefănică şi Asociaţii, însoţiţi de un executor judecătoresc, au prezentat constructorului certificatul de grefă emis de Tribunalul Bucu