Centrul Iasului a fost, pentru doua zile, o adevarata bucatarie in aer liber.Asta, pentru ca orasul nostru a gazduit cel mai important eveniment din Moldova, Campionatul International de Gatit in Aer Liber. Bucatarii au pregatit mancaruri din cele mai sofisticate, aplicand retete numai de ei stiute. In Piata Unirii s-au gatit la ceaun tocana din carne de porc cu mamaliga, ciorba de peste, dar si mancaruri traditionale suedeze sau spaniole. Specialisti in arta culinara din Romania, Israel, RepublicaMoldova, Uzbekistan, Rusia, Albania si Ungaria s-au intrecut in cele mai sofisticate mancaruri. Campionatul International de Gatit in Aer Liber s-a desfasurat week-endul trecut, in Piata Unirii din Iasi, unde au participat mari maestri in gastronomie. Iesenii au urmarit ore intregi cum se prepara ciorba taraneasca, ciorba de peste, toacana din carne de porc cu mamaliga si diverse preparate traditionale. Fiecare bucatar are secretul retetei bine pastrat. "Aici se prepara o tocanita cu carne de porc si ciuperci, iar in partea astalalta se face o ciorbita acrisoara cu moare de pe varza si servita cu hrean. O ciorbita care repara pe cei care inainte cu o zi au gulgutarit Nu prea sunt ingrediente speciale, dar totusi fiecare bucatar poate pune ceva asa, eu am acolo doua pliculete pe care nu vreau sa le divulg." a declarat Marian Muscaliuc, candidat din Mures. Iesenii au putut gusta din preparatele gatite sub ochii lor. Bucatele preparate in aer liber au fost deliciul spectatorilor. Insa dintre gurmanzi nu au lipsit nici criticii. Dupa ce au sorbit din priviri mincarurile preparate la ceaun, a venit rindul bucatarilor de preparate reci sa isi expuna bucatele alese. "Ne prezentam cu produse nationale din paste fainoase, ne prezentam cu legume, carving, deserturi, cu mai multe, depinde de programa care este. Au fost compuse pe parcursul a catorva zile, o saptamana, lucrarea d