Şoferii care vor să-şi cazeze pneurile de iarnă trebuie să plătească 250 de lei pe an. Sursa: CODRIN PRISECARU
Maşina lui nea Vasile Coşoreţ, o Skoda albă, e înconjurată de oameni în salopetă. "Gata, dom’le, îi schimb cauciucurile de iarnă, le pun pe alea de vară. Şi chiar dacă mai ninge un pic, se topeşte repede", spune şoferul.
Cauciucurile vin pe rând dinspre hotel, o hală în care stau "cazate", în rând şi pe mai multe etaje, aproape o mie de anvelope. "Astea de iarnă rămân aici. Dacă le iau acasă, îmi ocupă jumate de balcon", a măsurat nea Vasile. MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Au început rezervările la hotelurile de anvelope
All inclusive
Reprezentanţii hotelurilor de cauciucuri se aşteaptă ca, în următoarea perioadă, să aibă cozi.
"Numărul celor care doresc să-şi depoziteze anvelopele la un astfel de hotel a cunoscut o creştere foarte mare odată cu aplicarea aşa-zisei legi a pneurilor de iarnă", explică Cătălin Stanciu, director de service la Şama.
Specialiştii recomandă ca pneurile de iarnă să se monteze atunci cândtemperaturile scad sub 7 grade Celsius.
Pentru o găzduire de un an la hotelul de cauciuri, un şofer trebuie să plătească în medie cam 250 de lei. În principiu, se plăteşte o dată la jumătate de an.
Procedura de cazare
Specialiştii spun că spaţiul de depozitare trebuie să fie răcoros şi foarte bine aerisit. "Există chiar şi o distanţă standard între rafturi. De asemenea, anvelopele trebuie să fie ferite de razele soarelui, pentru că îşi pierd din calităţi. În plus, acestea trebuie să stea pe partea de rulare şi nu unele peste altele pentru că se pot deforma", mai explică directorul Stanciu.
Cum se face depozitarea
În momentul în care anvelopele sunt scoase, li se întocmeşte un fel de carte de identitate, pe care sunt notate numărul de maşină, tipul cauciucului, gradul de uzură,