Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) asteapta o crestere, atat a traficului de pasageri, cat si a business-urilor conexe (restaurante, cafenele, firme de rent a car), dupa ce va prelua toate cursele aeriene low-cost care operau la Aurel Vlaicu (Baneasa). Cat de mare va fi impactul asupra acestor afaceri?
Low-cost-urile vor fi preluate de la Baneasa din 25 martie. Numarul de pasageri al aeroportului de la Otopeni va creste, astfel, cu 45%, potrivit estimarilor Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, care opereaza unitatea.
Compania Alpha Rocas, care detine in aeroportul Henri Coanda mai multe unitati alimentare, estimeaza o evolutie pozitiva a business-ului. "Odata cu mutarea curselor low-cost pe aeroportul Henri Coanda, compania se asteapta la o crestere a vanzarilor de aproximativ 15%", au declarat reprezentantii companiei.
Conform datelor de la Registrul Comertului, Alpha Rocas este detinuta de patru actionari - compania aeriana Tarom (30,8%), Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (4,9%), Alpha Flight Group Limited (64,1%) si Alpha Flight UK Limited (0,003%).
Potrivit unor informatii publicate in ziarul Adevarul in 2009, Alpha Rocas detine in aeroportul Otopeni localurile Talisman, Oasis si World News Cafe.
De asemenea, Dragos Petrescu, proprietarul grupului CityGrill, estimeaza ca vanzarile cafenelei City Café Otopeni vor creste cu pana la 30% ca urmare a mutarii low-costurilor. Potrivit lui, cafeneaua inregistreaza o medie per tranzactie de 4 euro.
In aeroportul Otopeni se regaseste si un supermarket Billa, insa reprezentantii companiei nu au raspuns solicitarii DailyBusiness.ro pana la data publicarii articolului.
Compania de rent-a-car Avis preconizeaza ca vanzarile se vor mari cu 8-10%, estimarea bazandu-se pe ponderea vanzarilor generate de fostul birou din aeroportul Baneasa in