Kievul a iniţiat discuţii cu Germania, România şi Turcia pentru a cumpăra între 2 şi 3,5 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an de la fiecare dintre cele trei state, în încercarea de a reduce importurile mai scumpe de gaze ruseşti, potrivit ziarului Kommersant Ucraina, preluat de Ria Novosti. Naftogaz, compania naţională de energie din Ucraina, vrea să cumpere un total de aproximativ 10 miliarde metri cubi de gaze din Europa, reprezentând o treime din gazul importat din Rusia pentru consumul naţional, a declarat directorul general al societăţii, Evgheni Bakulin.
Guvernul bulgar va injecta investiţii de până la un miliard de leva (500 milioane euro) în întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) până la sfârşitul acestui an, a declarat Delyan Dobrev, viitorul ministru al economiei energiei şi turismului, citat de Novinite. Dobrev a menţionat că "problema zilei" este situaţia economiei şi nu proiectele energetice. "Adevărul este că economia creşte, dar nu suficient, iar IMM-urile sunt conectate la aparatele de respiraţie artificială", a afirmat Dobrev.
Costurile cu forţa de muncă din Bulgaria au crescut cu 9,7% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu perioada similară din 2010, potrivit Novinite. În industrie, costurile pentru o oră de muncă au avansat cu 6,6%, iar în servicii au urcat cu 9,6%. În construcţii indicatorul a crescut cu 9,7%. Cel mai mare avans a fost înregistrat însă în sectorul informaţiilor şi comunicaţiilor, de 36,8%.
Agenţia de evaluare financiară Fitch a avertizat că un eşec al Ungariei de a obţine un acord de finanţare de la UE şi FMI ar putea atrage reducerea ratingului ţării, scrie Portfolio.hu. Agenţia apreciază însă că Budapesta va elabora un plan credibil de reducere a deficitului bugetar pentru a-şi asigura un acord de finanţare internaţională în această primăvară. În aceste condiţii, UE ar putea reveni asupra