Viteză impresionantă în cazul Boldea. Comisia juridică a Camerei Deputaților a a aprobat solicitarea Parchetului în privința percheziționării și arestării deputatului cercetat într-un dosar pentru înșelăciuni imobiliare. Decizia finală va aparține plenului Camerei, care va lua în discuție subiectul chiar în ședinţa de astăzi!
Trebuie remarcat faptul că Mihail Boldea nu a venit la ședința comisiei juridice (al cărei membru era până în urmă cu câteva zile) deși fusese invitat şi declarase iniţial că se va prezenta pentru a-şi susţine punctul de vedere.
Procurorii DIICOT au cerut aviz pentru reţinerea şi arestarea deputatului Mihail Boldea
Creşterea şi descreşterea carierei deputatului Mihai Boldea, avocatul interlopilor
Vă reamintim că procurorul general Laura Codruţa Kovesi a transmis luni ministrului Justiţiei solicitarea procurorilor DIICOT de ridicare a imunităţii deputatului independent Mihail Boldea, cercetat penal pentru înşelăciuni imobiliare.
Potrivit articolului 72 din Constituţie, deputaţii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei Deputaţilor, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Dacă şi plenul Camerei va vota, aşa cum au promis deja şefii grupurilor parlamentare, pentru ridicare imunităţii, atunci mandatul de reţinere a lui Boldea în vederea propunerii la arestare ar putea fi pus în practică chiar azi! Ar fi un adevărat record de viteză pentru Parlamentul României.
Parlamentarii gălăţeni, în cazul ridicării imunităţii deputatului Boldea: