Inspectorii DSV incep, din aceasta saptamana, controalele tematice de Paste. Ca in fiecare an va fi verificata calitatea produselor alimentare, in special a mieilor, oualor si vinului. Asa numita operatiune MOV (miel, oua, vin) va dura pana dupa Paste. Primarii comunelor care doresc sacrificarea animalelor in cadrul zonelor de care apartin sunt obligati sa obtina autorizatie de la Directia Sanitar Veterinara. "Atragem atentia iesenilor sa fie atenti ca mieii pe care-i cumpara sa fie stampilati, demostrand astfel sacrificarea intr-un abator autorizat si controlat de catre DSV", a declarat un reprezentant al institutiei. In baza unui program de lucru stabilit de conducerea DSVSA Iasi, care a inclus toti inspectorii din cadrul DSVSA, in perioada 12.03 – 16.03.2012, s-a verificat modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare din targurile de animale, pietele agroalimentare, unitati de taiere, procesare, depozitare. In acest sens au fost acordate 11 sanctiuni contraventionale in valoare de 8.760 lei.
Inspectorii DSV incep, din aceasta saptamana, controalele tematice de Paste. Ca in fiecare an va fi verificata calitatea produselor alimentare, in special a mieilor, oualor si vinului. Asa numita operatiune MOV (miel, oua, vin) va dura pana dupa Paste. Primarii comunelor care doresc sacrificarea animalelor in cadrul zonelor de care apartin sunt obligati sa obtina autorizatie de la Directia Sanitar Veterinara. "Atragem atentia iesenilor sa fie atenti ca mieii pe care-i cumpara sa fie stampilati, demostrand astfel sacrificarea intr-un abator autorizat si controlat de catre DSV", a declarat un reprezentant al institutiei. In baza unui program de lucru stabilit de conducerea DSVSA Iasi, care a inclus toti inspectorii din cadrul DSVSA, in perioada 12.03 – 16.03.2012, s-a verificat modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare din targuril