Singura revistă de teste comparative din România, InfoCons, a continuat studiul etichetelor, de data aceasta studiul fiind efectuat conservelor de carne care se găsesc pe piaţa românescă, tocmai pentru a afla câte E-uri conţin aceste produse. E-urile mai sunt cunoscute şi sub denumirea de aditivi alimentari. Ele sunt substanţe naturale sau sintetice ce sunt adăugate în alimente pentru a le creşte termenul de valabilitate, pentru a împiedica dezvoltarea de microorganisme, cât şi pentru a îmbunătăţi calitatea produselor: gust, culoare, aspect general. Din 14 tipuri de conserve de carne a căror etichetă a fost studiată nu există niciuna care să fie fără E-uri! Mai mult, 65% dintre produse au în componenţă minim 3 E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Mai mult, între acestea găsim şi un produs cu 8 E-uri, maximumul găsit în acest tip de produse. Acest studiu a fost realizat în parteneriat cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Catedra de Inginerie şi Management în Turism din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, în perioada 16 noiembrie - 9 decembrie 2011.
Autori: a.b.
Singura revistă de teste comparative din România, InfoCons, a continuat studiul etichetelor, de data aceasta studiul fiind efectuat conservelor de carne care se găsesc pe piaţa românescă, tocmai pentru a afla câte E-uri conţin aceste produse. E-urile mai sunt cunoscute şi sub denumirea de aditivi alimentari. Ele sunt substanţe naturale sau sintetice ce sunt adăugate în alimente pentru a le creşte termenul de valabilitate, pentru a împiedica dezvoltarea de microorganisme, cât şi pentru a îmbunătăţi calitatea produselor: gust, culoare, aspect general. Din 14 tipuri de conserve de carne a căror etichetă a fost studiată nu există niciuna care să fie fără E-uri! Mai mult, 65% dintre produse au în componenţă minim 3 E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Mai mult, între acestea găsim