Aproximativ 10 clujeni au protestat la şedinţa Consiliului Local de marţi, nemulţumiţi de numărul mare de gropi sparte de către E.ON Gaz. Cu această ocazie, protestatarii au sugerat ca sloganul „Cluj, capitală culturală europeană 2020" să se transforme în „Cluj, aapitală a gropilor 2012".
Aceştia au purtat afişe cu următoarele mesaje: „Inima Transilvaniei, găurită de E.ON Gaz", „E.ON Gaz, calitate germană la un tupeu impecabil", „Cluj-Napoca, oraşul cu 1.000 de gropi".
„Voi contacta ziarişti din Dusseldorf, unde e sediul mamă al companiei şi le voi arată ce fac băieţii ăştia la Cluj. Astăzi, am depus plângere la OPC împotriva E.ON Gaz Cluj. Sunt sigur că voi avea un feedback util, căci Mircea Radu, şeful instituţiei, nu s-a speriat niciodată de marile nume de multinaţionale care îşi bat joc de români. Ei sparg străzi, ba cu autorizaţie, ba fără, le acoperă superficial pe câteva, pe cele mai multe le lasă «dezbrăcate»", a declarat Liviu Alexa, unul dintre protestatari.
Acesta a arătat că de la începutul anului au fost făcute 560 de gropi, iar alte 400 de gropi vor mai fi făcute până la sfârşitul lunii martie. „Vor exista peste 1.000 de gropi până la sfârşitul lunii martie. Numărul de gropi este foarte mare şi de cele mai multe ori nu se acoperă. Este de datoria şi în puterea voastră să remediaţi această problemă. Dacă ar exista presiuni din partea Direcţiei Tehnice şi din partea Poliţiei Locale sau dacă primarul ar depune plângeri penale, aşa aţi arăta că vă pasă de cetăţenii Clujului", le-au transmis protestatarii consilierilor locali.
La rândul său, primarul interimar, Radu Moisin, a arătat că de la începutul anului şi până în prezent, cei de la E.ON Gaz au dat 599 de spargeri pe străzile din municipiu, iar campioană este strada Donath, cu 25 de spargeri.
„Potrivit datelor pe care le deţin, din totalul