Trupa care a pierdut „la mustaţă“ Selecţia Naţională Eurovision a câştigat în schimb vizibilitate şi fani.
În finala naţională pentru Eurovision 2012, membrii formaţiei Electric Fence au mizat pe o melodie în ţigăneşte, „Şun-ta", şi au cucerit juriul de specialitate, dar s-au clasat pe locul al doilea după ce Mandinga a adunat voturile telespectatorilor.
Nu au ajuns să reprezinte România la concursul internaţional din Azerbaidjan, dar s-au făcut imediat remarcaţi cu un stil original şi o melodie îndrăzneaţă. Numele lor înseamnă Gard electric - pentru că aceasta este afacerea managerului formaţiei - şi până acum trei săptămâni erau aproape necunoscuţi publicului.
Nucleul trupei e format din cei doi membri fondatori, David Ciente (22 de ani, clape) şi Elena Vasile (36 de ani, vocal). Formula s-a schimbat de mai multe ori, însă de ceva vreme formaţia are o componenţă stabilă, din care mai fac parte Alexandru Mîşu (22 de ani, chitară), Tudor Rotăruş (17 ani, bas) şi Dan Andrei Alexandru (25 de ani, tobe).
„Recidivă" la Eurovision
„Prin 2009, am trimis două piese la Eurovision. Ne-am gândit că e o platformă pe care putem fi văzuţi, însă n-am trecut de preselecţii. Anul acesta nu aveam nicio intenţie să participăm, iar piesa «Şun-ta» nu a fost compusă special pentru această competiţie. Dar am cântat-o live de câteva ori şi era punctul culminant al concertelor noastre. Când am văzut ce impact are, am zis s-o trimitem la Eurovision, deşi, după experienţele trecute, ne gândeam că e un concurs pe pile. Dar uite că a ajuns în finală şi m-am convins că dacă o piesă e interesantă trece mai departe", mărturiseşte David Ciente.
Acesta spune că a fost foarte mulţumit de modul în care a fost organizat concursul şi nu consideră că Electric Fence a fost defavorizată. „Am ştiut de la bun început că cei de la Mandinga sunt fa