Licitaţia publică pentru închirierea suprafeţelor de plajă rămase libere de anii trecuţi s-a încheiat. Administraţia Bazinală de Apă „Dobrogea-Litoral" a scos la licitaţie 109 sectoare de plajă, care nu au fost închiriate anii trecuţi. Pentru 42 de sectoare au fost depuse 97 de oferte. Se remarcă faptul că, printre câştigători, se află firme care nu au ca obiect principal de activitate turismul. Astfel, Vanimar SRL a câştigat o porţiune de plajă de pe cordonul Eforie Nord-Eforie Sud, deşi pe pagina de internet a societăţii se spune că societatea pune la dispoziţia clienţilor 160 de sortimente de... produse de cofetărie, panificaţie şi patiserie.
O firmă obişnuită cu licitaţiile este şi Romned Port Operator SA, care are ca obiect principal de activitate „manipulările" (cod CAEN 5224). De data aceasta, firma s-a asociat cu Complexul Hotelier Victoria SRL, reuşind astfel să intre în posesia a două sectoare de plajă în staţiunea Mamaia. A licitat însă şi în nume propriu, împotriva hotelurilor care aparţin lui Gheorghe Hagi şi George Copos, din Mamaia, respectiv Eforie. În ambele cazuri însă, operatorul portuar nu a reuşit să întrunească decât circa jumătate din punctajul obţinut de contracandidaţi.
Surprizele nu se opresc însă aici. Tot în Mamaia a mai câştigat un sector de plajă SC Dayan Impex SRL, despre care datele obţinute arată că este o societate din Corbu care are ca obiect de activitate „fabricarea substanţelor şi a produselor chimice". Ironic, aceasta a concurat cu SC Iarna SRL.
O altă firmă care a participat la licitaţii şi în anii trecuţi este SC Activ GSM 2004 SRL, cunoscută în Constanţa mai ales pentru afacerile din domeniul comerţului cu amănuntul al echipamentelor pentru telecomunicaţii în magazine specializate. Au mai câştigat licitaţia firme care administrează restaurante sau care se ocupă de domeniul transporturilor, în Galaţi. Pe