Situaţie la limită la Braşov, după ce s-a constat că, în primele două luni din 2012, abandonul a crescut cu 50%, faţă de 2011.
„Centrele rezidenţiale sunt ocupate la capacitate maximă, iar pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea în condiţii decente, pentru a putea asigura beneficiarilor serviciile minime din standardele de calitate pentru protecţia şi siguranţa beneficiarilor şi a personalului, este necesară deblocarea posturilor şi angajarea în regim de urgenţă a personalului pentru posturile vacante“, spune Virginia Martin, şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov.
Aceasta a precizat că, din cele 1.100 de posturi aprobate după restructurare, sunt ocupate doar 937, existând un deficit de 163 de angajaţi. DGASPC are în grijă 2.230 de persoane, dintre care 2.050 sunt copii. Problema foarte mare este aceea că oamenii pleacă din sistem din cauza salariilor mici, iar posturile sunt blocate şu nu pot fi ocupate, din cauza unei hotărâri de Guvern.
Situaţii critice se întâlnesc la toate centrele de plasament din judeţ, dar lipsa de personal se resimte acut la Codlea, Brădet, Făgăraş, Hărman, Rupea şi Timiş.
Indemnizaţia unui asistent maternal a scăzut, în 2010, de la 800 la 600 de lei. Acum sunt mari probleme în aceste familii, din cauză că nivelul de trai a scăzut dramatic. Întreţinerea unei familii costă foarte mult, iar statul nu este interesat de copiii abandonaţi şi nici de familiile în dificultate.
Situaţie la limită la Braşov, după ce s-a constat că, în primele două luni din 2012, abandonul a crescut cu 50%, faţă de 2011.
„Centrele rezidenţiale sunt ocupate la capacitate maximă, iar pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea în condiţii decente, pentru a putea asigura beneficiarilor serviciile minime din standardele de calitate pentru protecţia şi siguranţa beneficiarilor şi a person