Referatul procurorilor pe baza căruia Parlamentul a aprobat ieri ridicarea imunităţii conţine date şocante: Boldea întocmea hotărâri judecătoreşti false şi ajuta interlopii să spele bani.
Mihail Boldea (36 de ani) a condus nu unul, ci două grupuri de criminalitate organizată, inclusiv în perioada în care a fost deputat în Parlamentul României, subliniază procurorii DIICOT în referatul în baza căruia Parlamentul şi-a dat avizul pentru arestarea acestuia.
Concret, arată anchetatorii, Boldea şi complicii săi ar fi ,,fabricat" hotărâri judecătoreşti, acte succesorale şi cadastrale şi ar fi pus astfel mâna pe vile, apartamente, terenuri şi chiar pe un parc din centrul municipiului Galaţi. Toate, în valoare de peste un milion de euro. O parte dintre imobile ar fi fost vândute apoi de deputatul Mihail Boldea unor interlopi, pe care i-ar fi ajutat astfel să spele banii proveniţi din trafic de carne vie, trafic de minori şi proxenetism.
Pentru a-şi umple buzunarele, deputatul i-a reprezentat pe traficanţi în instanţă şi nu s-a ferit să-i viziteze în Penitenciarul Galaţi cu maşina de serviciu, pusă la dispoziţie de Camera Deputaţilor, se arată în referatul în care Boldea este acuzat de comiterea a nu mai puţin de 12 infracţiuni.
Secretara, expert în falsuri
Procurorii descriu pe larg în cele 84 de pagini ale referatului care a însoţit cererea de ridicare a imunităţii deputatului Mihail Boldea modul de operare al grupărilor conduse de acesta. Spre exemplu, în primăvara lui 2007, Boldea a împroprietărit un boschetar cu un teren de 10.000 de metri pătraţi al Primăriei Galaţi, iar în vara aceluiaşi an a pus mâna şi pe mai mult de 7.000 de metri pătraţi din Parcul CFR, din Galaţi, aflat tot în proprietatea autorităţilor locale.
Pentru asta a folosit două hotărâri judecătoreşti ,,definitive şi irevocabile", fabricate de secretara c